Kirjaudu sisään

Etusivu

Yhdistys

Ajankohtaista

Lintuharrastus

Toiminta

Havainnot

Tankarin lintuasema

Toiminta

 

SUOJELUTOIMINTA

Keski-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistyksen yksi tärkeimmistä toimintamuodoista on linnustonsuojelu. Linnuston suojelua perustuu linnustonseurantoihin ja lintukantojen muutoksien tarkkailuun. Yhdistyksen jäsenistö osallistuu omalla panoksellaan valtakunnallisiin ja paikkallisiin seurantoihin ja laskentoihin.

- Suojelutoiminta

 

KERHOT

Yhdistyksen yhtenä toimintamuotona on kerhotoiminnan tukeminen. Kokkolassa toimii lapsille ja nuorille tarkoitettu Lintukerho Viklo, joka tekee kevät- ja syysaikaan viikottain retkiä. Ylivieskan, Sievin, Nivalan ja Haapajärven alueella toimii lintukerho Larus, joka pitää kuukausittan kokouksia ja yhteisiä retkiä. Tutustu tarkemmin kerhojen toimintaan alla olevista linkeistä.

- Lintukerho Viklo

- Lintukerho Larus

 

YHDISTYSRETKET

KPLY on pyrkinyt järjestämään yhdistysretkiä vuosittain jäsenistölle. Retket on viime vuosina suunnanneet mm. Viroon ja Irlantiin.

 

LINTURALLIT

Yhtenä harrastustoiminta on yhdityksen järjestämät linturallit. Vuosien varrella ralleja on järjestetty joka yhdistyksen kunnassa. Ralleissa pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lajia sovitussa ajassa. Suurin osa ralleista on joukkuekisoja, mutta myös henkilökohtaisia ralleja löytyy. KPLY:n vanhimmat rallit ovat tammikisa ja Kalajoen Marrasralli.

- Rallit

 

JULKAISUTOIMINTA

Yhdistys julkaisee vuosikirjaa Ornis Botnica, jossa julkaistaan havaintokatsauksia, linnustonseurantaraportteja, Tankarin lintuaseman toimintaa ym.

 

Tapahtumakalenteri

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31