Kirjaudu sisään

Etusivu

Yhdistys

Ajankohtaista

Lintuharrastus

Toiminta

Havainnot

Tankarin lintuasema

Etusivu

Liittyminen

Lataa tarvittaessa Whatsapp-sovellus älypuhelimeesi ja asenna se sekä luo oma tili sovelluksessa.

Lähetä liittymisviesti numeroon 0440170379 (Toni Uusimäki). Kirjoita viestiin nimesi, puhelinnumerosi ja ilmoita, että haluat liittyä KPLY-ryhmään.

 

Ryhmästä eroaminen

Pystyt eroamaan itse suoraan sovelluksessa: valitse ryhmän "etusivu" ja osallistujalistan alapuolella on "Poistu ryhmästä"-nappi.

 

Viestit

Ryhmä on perustettu lähinnä mielenkiintoisten lintuhavaintojen jakamista varten lintuharrastajille KPLY:n alueella. Viestien lähettäminen ja vastaanottaminen on ilmaista. Sovellus toimii nettiyhteyden kautta, joten tiedonsiirrosta voi käyttäjälle syntyä kustannuksia. KPLY ja ryhmän ylläpitäjä eivät vastaa ryhmästä jäsenille aiheutuvista kuluista.

Mielenkiintoisen havainnon tehdessäsi laita rohkeasti viesti Whatsapp-ryhmään. Viestin muoto tulisi olla mahdollisimman selkeä ja lyhyt, jos kerrot mitä havaitsit, missä (kunta ja tarkempi paikka) ja milloin. Esimerkki viestistä "Luhtakana, Kokkola Nisulanpotti 1 juhlapukuinen paikalla klo 12:45". Havaintosi voi olla esim. harvinaisesta tai vähälukuisesta lajista, vuodenaikaan harvinaisesta lajista, muutosta jne. esim. "Mustalintumuutto käynnistyi Kalajoen Maakallassa. Viimeisen puolen tunnin aikana 5000 muuttavaa". Paikan osoittamiseen voit käyttää tarkkoja osoitteita, joita navigaattorien avulla helposti löydetään tai voit jopa linkittää ainakin Google Maps-applikaatiosta suoraan karttalinkin ryhmään. Ryhmän tarkoituksena ei ole ainoastaan bongaaminen, joten retkikuviakin voi ajoittain jakaa harrastusryhmälle. Viestejä kirjoitettaessa muista kuitenkin nettietiketti ja hyvä käytös. Herjaavista tai muuten ryhmään sopimattomista viesteistä ylläpitäjä voi poistaa ryhmästä kyseisen jäsenen.

Bongaamaan ja retkeilemään mennessäsi muista myös BirdLife Suomen havainnoi huomaavaisesti -ohjeet.

 

Tapahtumakalenteri

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31